Marko Simonović u novom dresu Zvezde / -FOTO: KK CRVENA ZVEZDA
25/09/2023 u 15:09 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zvezdini retro dresovi – omaž osvajačima

Crveno-beli su dizajnirali opremu u čast ekipe koja je 1974. osvojila Kup pobjednika kupova

Košarkaški klub Crvena zvezda promovisao je nove dresove za nastupajuću sezonu u kojoj igrači trenera Duška Ivanovića imaju visoke ambicije.

Kako je navedeno na sajtu crveno-belih, novi dres za utakmice na domaćem terenu u prepoznatljivim je prugama, sa dominantnom bijelom bojom, odnosno crvenom za gostujuće utakmice.

- Retro dizajn ima jasan cilj i namjeru da podjseti tokom cijele predstojeće sezone na veliki jubilej KK Crvena zvezda Meridianbet i 50 godina od prvog evro trofeja koji je osvojio jedan srpski klub. Tog 2. aprila 1974. godine KK Crvena zvezda ušla je u istoriju našeg sporta, osvojivši Kup pobednika Kupova pobjedom nad Zbrojevkom iz Čehoslovačke 86:75. Font na dresovima će zato kao omaž toj sezoni i vremenu biti identičan kao na dresu iz 1974. godine, sa zlatnim brojem naprijed koji simbolizuje uspjeh od prije pola vijeka. Kragna je crveno-bijele boje, a prati centralnu crvenu štraftu koja povezuje sve ove elemente. Zanimljivost je i što će prezime uz broj 11 biti identično onom iz zlatne 1974. godine kada ga je na leđima nosio Duci Simonović, a danas pripada Marku Simonoviću - navedeno je na sajtu KK Crvena zvezda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. oktobar 2024 01:29