Zasluženo slavlje u Burgasu / -FOTO: VPSCG
06/09/2024 u 17:24 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Juniori u finalu Evropskog prvenstva u Bugarskoj

Vaterpolisti Crne Gore u polufinalu šampionata u Burgasu savladali posle prave drame Mađarsku sa 6:5 (2:1, 1:2, 3:0, 0:2)

Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore boriće se sjutra u bugarskom gradu Burgas za titulu šampiona Evrope. Izabranici selektora Miodraga Mirovića su do plasmana u finale Evropskog šampionata došli nakon sjajne pobjede u polufinalu, u pravoj drami protiv protiv Mađarske rezulttaom 6:5 (2:1, 1:2, 3:0, 0:2), pa će se za zlato boriti sa pobjednikom duela između Španije i Hrvatske.

U duelu sa mađarskim timom, od koga su izgubili u grupnoj fazi 13:9, crnogorski vaterpolisti su odigrali briljantno u odbrani, dok su u napadu dva "bombardera" preuzela odgovornost - Strahinja Gojković i Srđan Janović, koji su postigli po tri gola.

Odlučujuću prednost Crna Gora je stekla u trećoj četvrtini, koju je dobila 3:0 i uoči posljednjih osam minuta imala tri gola prednosti (6:3).

Međutim, Mađari su sa dva brza gola na startu četvrte četvrtine prišli na 6:5 i ozbiljno zaprijetili, ali do kraja meča, punih sedam minuta nije bilo golova ni na jednoj strani, pa su "ajkule" mogle da proslave fantastičan uspjeh.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 05:16