Igračice spremne i motivisane / -FOTO: STEFAN IVANOVIć/RSCG
18/06/2024 u 10:27 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Juniorke spremne za SP, prvi cilj je glavna runda

Trener Igor Marković odredio je spisak od 17 igračica

Utakmicom protiv Uzbekistana, ženska juniorska rukometna reprezentacija Crne Gore sjutra počinje nastup na Svjetskom prvenstvu za igračice do 20 godina koje će biti održano u Sjevernoj Makedoniji. Rivali u grupi su još Gvineja i Portugal, a plasman u glavnu rundu izboriće dvije prvoplasirane selekcije.

Trener Igor Marković odredio je spisak od 17 igračica koje će igrati na šampionatu u Sjevernoj Makedoniji, na kojem će glavni protivnik u grupi biti Portugal.

Na spisku su: golmanke: Marija Marsenić, Aleksandra Bazović, Aleksandra Kecojević; Lijeva krila: Ivana Vujadinović, Lana Pavićević, Maša Kuzmanović; Desna krila: Jovana Jovanović, Mia Grujić; Pivoti: Andrea Brajović, Hristina Rešetar, Ema Kolić; Bekovi: Anđela Milošević, Nikolina Marković, Jelena Vukčević, Kristina Arsenijević, Sara Burić, Nađa Micevska.

- Prvi cilj je plasman u glavnu rundu, favoriti smo grupe uz Portugal, a upravo će duel protiv tog rivala u posljednjem kolu, biti finale za nas. Naime, ukoliko uspijemo da osvojimo prvo mjesto u grupi, imamo realne šanse da se plasiramo i u četvrtfinale, što bi bio sjajan rezultat za ovu generaciju. Ovo je posljednje veliko takmičenje u mlađim selekcijama za ovu generaciju i vjerujem da će upravo u Sjevernoj Makedoniji, još jednom potvrditi veliki potencijal koji posjeduju – kazao je trener Marković.

U stručnom štabu trenera Markovića su njegov prvi saradnik Draško Kaluđerović, trener golmana Sonja Barjaktarović i fizioterapeut Hamza Mehović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
RUKOMET CGEP 2024
26. jun 2024 09:31