Aleksandar Vučić / - FOTO: SNS
18/01/2023 u 17:34 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vučić: Našoj zemlji je omča oko vrata

Čeka nas mnogo izazova, nije omča oko vrata Vučiću nego našoj zemlji. Mene ne mogu da ucjenjuju, to je napad i omča za našu zemlju, kazao je on

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Davosu, gdje učestvuje na 53. godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma (WEF), prenosi B92.

-Pred nama su teška vremena. Jedino što ih zanima su sankcije, nezavisno Kosovo. Pred nama je odlučujuća godina, vjerovatno jedna od najtežih- rekao je Vučić i dodao: "Čeka nas mnogo izazova, nije omča oko vrata Vučiću nego našoj zemlji. Mene ne mogu da ucjenjuju, to je napad i omča za našu zemlju".

-Vidite u ovom papiru Evropske unije, kažu da se napadnu svi secesionisti. A oni secesionisti, oni proveli nasilnu secesiju djela naše teritorije. Dakle, dokle taj bezobrazluk može da ide. Ne možete da izdržite, nemam riječ koju bih upotrebio. Oni traže da osudimo one koji podržavaju secesiju, valjda delove KiM i delove BiH. Oni koji su bombardovali jednu zemlju i izvršili nasilnu secesiju. I vi to kada čitate da ne povjerujete- kazao je on.

Vučić navod da "sila sve može.

-Sila, može im se. Sve može na silu, mogu i da lažu i da kažu da su to uraili baš za nas, još da nam kažu - to vam je maksimum-rekao je Vučić.

-Vučić će da bude budložer, da se bori za Srbiju a ptica rugalica koje će svemu da se rugaju će  biti. Ne mogu neradnici da pobjede one koji hoće da se bore. Zato pozivam ljude da se bore za napredak Srbije. Srbiju čeka veoma težak razgovor sa najmoćnijim državama. Mi jedini štitimo međunarodno javno pravo, svi ga ostali krše- naveo je Vučić.

On je odgovorio na optužbe medija iz BiH da je tobože pucao na Sarajevo, i objasnio je da je obilazio vojnike, ali pušku nije uzeo u ruke.

-Nikakvo oružje nisam imao. Valjda oni znaju bolje od mene šta sam imao, a šta nisam. Mogu da lažu do besvkesti. Zašto to rade mediji iz Hrvatske i BiH. Zato što neće da slušaju šta radim prethodnih 11 godina. Baš njih briga što ja tada nisam ni bio član SRS, niti jedne stranke. To je bilo 1992. godine, a ja sam se 1993. učlanio u SRS- rekao je Vučić. i dodao:"U pozadini svega je pritisak, pritisak, pritisak..."

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 21:06