/ - ABAZOVIć, MJEšTANI VERUšE (FOTO: VLADA, DAN)
13/07/2022 u 09:14 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović mještane Veruše koji su najavili protest pozvao na sastanak

Podsjećamo, građani Lijeve Rijeke i Veruše najavili su da će u 19.00 časova održati protestno okupljanje na kružnom toku na Zlatici. Oni će tim putem iznijeti svoje zahtjeve i onemogućiti pristup na auto-put.

Premijer Crne Gore Dritan Abazović pozvao je danas na satsanak  mještanima Veruše, saznaje nezvanično portal Dan. Kako saznajemo, ukoliko prihvate poziv sastanak bi se održao u 10.30 časova.

Mјeštani Veruše niјesu dobili adekvatan pristup: Blokiraće otvaranje autoputa

Podsjećamo,  građani Lijeve Rijeke i Veruše najavili su da će u 19.00 časova održati protestno okupljanje na kružnom toku na Zlatici. Oni će tim putem iznijeti svoje zahtjeve i onemogućiti pristup na auto-put.

Oni su ranije navodili da  kako do petlje Veruša, nije izrađena saobraćajnica- pristupni put, kojim bi se građani i stanovnici sela Mjesne zajednice Lijeva Rijeka i Brskut, mogli uključiti i isključiti sa auto - puta do postojećeg magistralnog puta Bioče - Lijeva Rijeka - Mateševo i doći do svojih kuća, mještani su planirali protestni skup.

Mještani su ranije poručili da "svi dosadašnji razgovori i kontakti sa predstavnicima lokalne i državne uprave, nisu dali očekivane rezultate. Građani su bili obmanjivani, zamajavani ili jednostavno  slagani od strane političara i onih koje plaćamo da rade u naše ime i za naše dobro".

Veruša važi za jedno od najpoznatijih podgoričkih odmarališta, a mještani tvrde da na tom području ima preko 2000 kuća i vikendica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 14:32