/ - фото: ИГОР ШЉИВАНЧАНИН
21/12/2021 u 14:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Бечић присуствовао додјели признања најуспјешнијим спортистима и спортским селекцијама

Радује ме Марија што је црногорска јавност препознала твој уложени труд и на овај начин се захвалила на изванредним играма, крунисаним овом, сигуран сам најдражом наградом, истакао је Бечић

Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић присуствовао је свечаној додјели признања најуспјешнијим спортистима и националним спортским селекцијама у 2021. години која је одржана данас у Вили Горица.

За најбољу спортисткињу Црне Горе у 2021. години, одлуком Управног одбора Црногорског олимпијског комитета, проглашена је Марија Вуковић. Предсједник црногорског Парламента упутио јој је честитке поводом овог избора.

- Радује ме што је црногорска јавност препознала твој уложени труд и на овај начин се захвалила на изванредним играма, крунисаним овом, сигуран сам најдражом наградом- истакао је Бечић.

Наша атлетичарка је љетос, на Олимпијским играма у Токију, имала четврти резултат у финалу скока увис са прескочених 196 центиметара, а заузела је девето мјесто због већег броја покушаја, што је и најзначајнији резултат у историји црногорске атлетике.

- Осим тога, Марија је ове године освојила златне медаље на Балканском првенству у дворани у Истанбулу и Балканском првенству на отвореном у Смедереву, а златна је била и на првенству Малих земаља Европе у Сан Марину. Тријумфовала је на митинзима у Атини, а као седмопласирана завршила је наступ на Европском првенству у дворани- наводи се у саопштењу.

На свечаности у организацији ЦОК-а уручене су награде и најбољим младим спортисткињама боксерки Бојани Гојковић и каратисткињи Милени Јовановић, као и најбољим младим спортистима ватерполисти Мирославу Перковићу и боксеру Петру Лијешевићу.

Најбољи национални тимови су ватерполо и женска рукометна репрезентација. ЦОК је по први пут додијелио посебне награде за изузетну промоцију Црне Горе и црногорског спорта, које су добили Никола Вучевић, Стеван Јоветић и Стефан Савић. Признање за заслужног спортског радника припало је Драгану Дробњаку.

Награде најуспјешнијем спортистима Црне Горе за 2021. годину, уручили су предсједник Црногорског олимпијског комитета Душан Симоновић, потпредсједник Боро Мрачевић и в.д. генералног секретара ЦОК-а Игор Вушуровић.  Током свечане церемоније уручивања награда, приказан је кратак филм о црногорским спортистима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 07:07