/ - NIKOLA đURAšKOVIć
08/02/2024 u 11:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurašković: SDP nakon Cetinja traži “Vrtić za sve” u cijeloj Crnoj Gori

Smatramo da za ovu namjenu i za naše najmlađe ima dovoljno novca i u državnom budžetu i SDP će uskoro predstaviti sličan program koji bi se odnosio na cijelu Crnu Goru, istakao je Đurašković

Cetinje je postalo prvi grad koji je uveo besplatan vrtić za svu djecu, čime se ispunjava jedno od ključnih obećanja vezanih za poboljšavanje demografske slike i u našem gradu i u Crnoj Gori, saopštio je Nikola Đurašković, gradonačelnik Prijestonice i funkcioner SDP-a, dodajući da ovakva mjera može da se sprovede i na državnom nivou, što će biti predstavljeno u narednim danima.

- Ovih dana počinje refundacija troškova za roditelje u okviru projekta "Vrtić za sve", a sredstva su obezbijeđena u lokalnom budžetu za 2024. godinu. Na ovaj način ćemo značajno rasteretiti budžet sugrađana koji imaju djecu predškolskog uzrasta i u vremenu opšteg rasta cijena života poslati drugačiju poruku. Smatramo da za ovu namjenu i za naše najmlađe ima dovoljno novca i u državnom budžetu i SDP će uskoro predstaviti sličan program koji bi se odnosio na  cijelu Crnu Goru, istakao je Đurašković.

Kako je dodao, naša zemlja se nalazi pred ozbiljnim demografskim izazovima i potrebno je sistemsko stvaranje uslova kako bi, ne mali, troškovi roditeljima maskimalno umanjili.

- Podsjećamo da je Cetinje u ovom mandatu lokalne uprave donijelo odluku o povećanju nadoknade za rođenje djeteta sa 350 na 500 eura, izgrađeno je desetak novih dječijih igrališta, obnovljeni skoro svi sportski tereni na otvorenom, a od ove godine se će se nadoknađivati i troškovi za vantjelesnu oplodnju za parove sa Cetinja, kazao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 21:56