Ministarstvo prosvjete organizuje dvodnevnu obuku za NTC sistem učenja / - FOTO: MPNI
22/09/2024 u 11:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ministarstvo prosvjete organizuje dvodnevnu obuku za NTC sistem učenja

Ovog vikenda se održava dvodnevna obuka za NTC sistem učenja pod nazivom,,Razvoj ukupnih sposobnosti djeteta” na Cetinju za više od 100 učitelja i vaspitača sa Cetinja i iz Podgorice.

- Organizator obuke je Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija u saradnji sa Prijestonicom Cetinje uz podršku Zavoda za školstvo Crne Gore. Obuku realizuju dr Ranko Rajović i Vuk Rajović - saopšteno je iz MPNI.

Kako se navodi, NTC program učenja predstavlja inovativan pristup učenju, osmišljen kako bi stimulisao razvoj dječjeg mozga kroz igru i kreativne aktivnosti. Program se temelji na naučnim istraživanjima o funkcionisanju mozga i usmjeren je na podsticanje kognitivnog razvoja kod djece kroz igre i aktivnosti koje su posebno osmišljene da podstaknu rad mozga na višem nivou.

Jakšić Stojanović sa Lardnerom razgovarala o realizaciji projekta,,Mapiranje obrazovne infrastrukture”

- Ključni aspekt ovog sistema je igra, koja predstavlja osnovnu unutrašnju motivaciju kod djece, omogućavajući im da kroz zabavu razvijaju kritičko mišljenje, logiku, motoriku i kreativnost - navodi se u saopštenju.

Cilj ove obuke je osposobiti učitelje i vaspitače za primjenu NTC metoda u nastavi. Učitelji koji prođu ovu obuku steći će vještine i znanja kako da kroz igru i raznovrsne aktivnosti usmjere djecu da bolje usvajaju gradivo, razvijaju socijalne i kognitivne sposobnosti, kao i da poboljšaju koncentraciju i motivaciju za učenje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

22. septembar 2024 11:40