Otvoren konkurs za petu Inženjersku školu nauke / - FOTO: KSAN
12/06/2024 u 19:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Otvoren konkurs za petu Inženjersku školu nauke

Organizacija “Korak sa naukom”- KSAN raspisala je konkurs za petu Inženjersku školu nauke, namijenjen svim srednjoškolcima iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Sjeverne Makedonije.

Kako su kazali iz organizacije, učešće u školi je potpuno besplatno, a smještaj i hrana za sve učesnike su obezbijeđeni.

- Inženjerska škola nauke 5 će se održati od 22. do 29. jula 2024. u Pljevljima. Tokom sedmodnevnog druženja, polaznici će imati priliku da prisustvuju predavanjima profesora i inženjera iz Crne Gore ali i inostranstva iz oblasti astronomije, mašinstva, građevine, arhitekture, medicine, elektronike, 5G mreža (telekomunikacije), energetike, hemije, fizike, ali i da steknu praktična znanja iz oblasti koju pokrivaju programiranje, teorija igara, vještačka inteligencija, sajber bezbjednost - naveli su iz organizacije.

image

Otvoren konkurs za Inžinjersku školu nauke
 

- FOTO: KSAN

Kako navode, pored praktičnih radionica koje će realizovati inženjeri/predstavnici istaknutih kompanija: Čikom, Coinis, Bixbit, polaznike očekuju dvije interesantne panel diskusije u okviru kojih će se govoriti o najsavremenijim temama.

- Pored teorijskih predavanja na neke od najintrigantnijih tema inženjerstva današnjice, panel diskusija i praktičnih radionica, polaznici će imati priliku i da obiđu neka od najvećih industrijskih postrojenja u Crnoj Gori (Termoelektrana Pljevlja, Rudnik uglja Pljevlja, Rudnik olova i cinka) - dodaju u saopštenju.

Rad i napredak biće prožeti nizom slobodnih aktivnosti, edukativnim kvizovima, sportskim nadmetanjima i na samom kraju takmičenjem, ali u nekoliko drugačijem formatu u odnosu na prethodne godine. Naime, ovogodišnje takmičenje će imati oblik debate u okviru koje će timovi ukrstiti argumente i stavove koji podržavaju odnosno osporavaju neke od obrađenih oblasti tokom predavanja, panel diskusija i praktičnih radionica, naveli su.

Pravo na prijavu imaju mladi, između 15-20 godina.

Prijave su otvorene i traju do 21. juna.

Prijava se može ostvariti na sajtu udruženja www.ksan.me.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 05:07