сједница Владе / - BOJANA CUPIC
30/09/2021 u 17:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Влада ће издвојити 1,2 милиона еура за набавку скенера за потребе КЦЦГ

Сврха набавке ових апарата је унапређење пружања услуга у области интервентне радиологије и повећање броја прегледа који се обаве на њима, у циљу обезбјеђивања квалитетне и редовне здравствене заштите за наше грађане

Влада је дала сагласност за обезбјеђивање средстава и покретање поступка набавке медицинске опреме за потребе Клиничког центра Црне Горе, саопштено је на данашњој сједници.

 - Тим поводом, задужено је Министарство финансија и социјалног старања да из текуће буџетске резерве обезбиједи износ од 1.200.000,00 еура за набавку опреме (скенера Сиеменс ЦТ16 и Ангио сале), с тим да се плаћања по овој набавци планирају у 2022. години. Сврха набавке ових апарата је унапређење пружања услуга у области интервентне радиологије и повећање броја прегледа који се обаве на њима, у циљу обезбјеђивања квалитетне и редовне здравствене заштите за наше грађане - додају они.

Поред осталог, Влада је донијела и Кадровски план органа државне управе и служби Владе Црне Горе за 2021. годину. Поступак израде Кадровског плана за 2021. годину, први пут је спроведен кроз модернизовану Централну кадровску евиденцију која ће омогућити квалитетније праћење реализације Плана и на овај начин ће бити у сваком тренутку могуће извјештавање о покренутим поступцима запошљавања, реализованим поступцима запошљавања по звањима, нивоима, категоријама и трајању радног односа, као и поступцима који нијесу реализовани у текућој календарској години.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 10:25