U formi za roštiljanje / -IDEA I FRANCA
19/04/2024 u 10:31 h
PROMOPROMO
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Želiš biti u formi za roštiljanje? Posjeti IDEA i Franca prodavnice

Očekuje vas ponuda koja se ne propušta

Dolaskom lijepog vremena i prvomajskih praznika počinje i sezona roštiljanja. To znači više vremena koje provodimo u prirodi, sa porodicom i prijateljima, uz nezaobilazno gurmansko jelo – roštilj! Pa, da li ste spremni za pripremu najukusnijeg roštilja?

Idea i Franca su mislile na vas! Posjetite ih i uvjerite se u bogatu ponudu najkvalitetnijih proizvoda, uz najpovoljnije cijene. Bilo da želite da kupite svježe meso garantovanog kvaliteta, svježe voće i povrće puno vitamina, ukusne delikatese ili neke druge namirnice, sve možete pronaći u Idea i Franca prodavnicama. Jednostavno rečeno, ponuda koja se ne propušta.
U nastavku vam donosimo mini vodič – savjete uz koje ćete zasigurno lakše i brže pripremiti najukusniji roštilj.
Za početak, postarajte se da se samo najbolje namirnice nađu u vašem tanjiru i zato kupite svježe meso garantovanog kvaliteta. Takav komad mesa, dobro poznat po sočnom uskusu, možete pronaći u Idea i Franca prodavnicama.
Kako biste zaista uživali u pripremi roštilja, ali i njegovom savršenom ukusu, pročitajte korisne savjete:
- Meso koje birate za pečenje na roštilju ne smije biti krto, zato je vrat sa lijepo prošaranim masnijim dijelovima IDEAlan;
- Komadi mesa za roštilj ne smiju biti pretanko rezani - kako se ne bi presušili, ali ni predebelo - kako uz rub ne bi zagorjeli, a sredina ostala sirova;
- Marinade pripremite dan prije i u njih uvaljajte meso. Prije pečenja izvadite meso i ostavite ga na sobnoj temperaturi barem sat vremena ranije;
- Jačina vatre je izuzetno važna. Ako je prejaka, meso će biti poluugljenisano, a ako je preslaba, dobićete efekat kuvanja. Zato, nađite optimalnu temperaturu, odnosno zlatnu sredinu;
- Svo meso koje se priprema na roštilju „trpi“ samo jedno okretanje. Više okretanja može presušiti meso;
- Na kraju, tu je trik koji koriste svi majstori - kada skinete meso sa roštilja, kako bi se ocijedio višak sokova i vode, a meso ostalo sočno i mekano, neka odstoji na toplom u dobro poklopljenoj zdjeli.
- Da ugođaj bude potpun, dodajte namaze, salatu i naravno osvježavajuće, dobro rashlađene napitke. Sve to, po najpovoljnijim cijenama, možete pronaći u IDEA i Franca prodavnicama.
Uz svježe meso garantovanog kvaliteta kupljeno u IDEA ili Franca prodavnicama i pomoću ovog mini vodiča, nema sumnje da ćete biti pravi roštilj majstor u čijim će specijalitetima uživati svako ko ih proba!

 

 

 
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. novembar 2024 00:09