/ - SA SASTANKA
24/11/2022 u 13:37 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Damjanović govorio na panelu “Posljedice samita Berlinskog procesa”

Samitu u Skoplju prisustvuju zvaničnici zemalja Zapadnog Balkana, a ministar Damjanović ovom prilikom imaće bilateralne susrete sa makedonskim kolegama

Ministar finansija, Aleksandar Damjanović  učestvuje na samitu “Gledajući dalje od krize – budućnost zapadnog Balkana – inicijativa balkanskih dijaloga” koji se održava u Skoplju. Samit je otvorio predsjednik Sjeverne Republike Makedonije, Stevo Pendarovski. 

Ministar Damjanović govorio je na panelu “Posljedice samita Berlinskog procesa” u okviru kojeg je pored karakteristika samog Berlinskog procesa, diskutovano i o odnosima sa ostalim inicijativama, poput Otvorenog Balkana i drugih. 

Na istom panelu učestvovali su Majlinda Bregu, generalna sekretarka Savjeta za regionalnu saradnju, Nemanja Starović, bivši državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije, Zoran Jovanovski, potpredsjednik Privredne komore Republike Sjeverne Makedonije i Valeska Esch, savjetnica za zemlje Zapadnog Balkana u okviru Njemačke savezne kancelarije za inostrane poslove. 

Samitu u Skoplju prisustvuju zvaničnici zemalja Zapadnog Balkana, a ministar Damjanović ovom prilikom imaće bilateralne susrete sa makedonskim kolegama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 22:21