Centralna banka Crne Gore / PODGORICA 2023, PODGORICA, CENTRALNA BANKA CRNE GORE-LAZAR RUžIć
18/07/2023 u 15:16 h
Ana OstojićAna Ostojić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Reagovanje CBCG: Ne uništavamo dokumentaciјu banaka

Centralna banka ne uništava dokumentaciju o poslovanju banaka u Crnoj Gori, uključujući i Prvu banku Crne Gore AD Podgorica i ona je dostupna na uvid trećim licima u skladu sa zakonom, navode u reagovanju

Centralna banka Crne Gore (CBCG) reagovala јe na tekst "Uništili dokumentaciju i o poslovanju Prve banke", koјi јe "Dan" obјavio u јučerašnjem izdanju. Reagovanje prenosimo integralno.

– Centralna banka ne uništava dokumentaciju o poslovanju banaka u Crnoj Gori, uključujući i Prvu banku Crne Gore AD Podgorica i ona je dostupna na uvid trećim licima u skladu sa zakonom. Objelodanjivanje godišnjih finansijskih izvještaja sa izvještajem eksternog revizora otpočelo je sa godišnjim finansijskim izvještajima od 2011. godine u skladu sa regulativom kojom se uređuje bankarsko poslovanje. Shodno navedenom, ukazujemo na potrebu odgovornijeg i na činjenicama zasnovanog pristupa prilikom obrade tema u vezi odnosa i ovlašćenja Centralne banke prema bankama u Crnoj Gori, na osnovu kog zaključke mogu donositi lica koja posjeduju neophodna znanja za tumačenje istih. Centralna banka ostaje otvorena za saradnju i sva potrebna pojašnjenja – navodi se u reagovanju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 04:26