Рашко Коњевић / - фото: ГОВ.МЕ
13/06/2022 u 17:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Коњевић: Договорен модел за повећање плата полицијским службеницима

Вјерујем да ће овај договор добити убрзо свој формално-правни епилог кроз владину процедуре како би зараде полицијских службеника биле враћене од 1. јула, казао је Коњевић

Представници Министарства унутрашњих послова (МУП) и Министарства финансија (МФ) радиће на измјени Одлуке о додатку на основну зараду за обављање послова на одређеним радним мјестима, како би се надокнадило смањење плата полицијским и дијелу службеника МУП-а, саопштено је из кабинета потпредсједника Владе за политички систем и унутрашњу политику, Рашка Коњевића.

Овај договор постигнут је на састанку Коњевића са представницима Синдиката Управе полиције, директором Управе полиције те представницима МУП и МФ.

“Вјерујем да ће овај договор добити убрзо свој формално-правни епилог кроз владину процедуре како би зараде полицијских службеника биле враћене од 1. јула”, казао је Коњевић.

На састанку је, како се навди, договорено да се убрзано ради на измјени Уредбе о групама послова и коефицијентима за зараде полицијских службеника, којим би се повећали коефицијенти и самим тим и плате полицијских службеника, с тим да примјена буде од 1. 1. 2023. године.

“Лично ћу се залагати и подржавати повећање у нивоу онога које су прије пар година добили просвјета и здравство”, казао је Коњевић.

На састанку је, како је саопштено, договорено и да се у наредном периоду наставе разговори на усаглашавању колективног уговора на релацији синидикат – МУП – Министарство финансија.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 13:42