FBI, ILUSTRACIJA / - FOTO: EPA
17/06/2024 u 12:30 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

FBI pratio jahtu Rusa koji je optužen za miješanje u američke izbore

Ministar pravde Andrej Milović odobrio je hapšenje ruskog državljanina A.M. zbog nezakonitog miješanja u izborni proces u Sjedinjenim Američkim Državama inezakonitog finansiranja u SAD, saznaje portal "Dana".

Ruski državljanin u Crnu Goru je došao jahtom. Njega je američki FBI konstantno prate  Sjedinjene Američke države su uputile zahtjev Crnoj Gori za "privremeno pritvaranje" A.M. To je urađeno na osnovu naloga za hapšenje koji je izdao Okružni sud u Njujorku u vezi sa nezakonitim miješanjem u izborni proces inezakonito finansiranje u SAD.

Podsjetimo, u aprilu je porota u Arizoni podigla optužnicu protiv 18 ljudi zbog sumnje da su se miješali u predsedničke izbore 2020. Među njima su i članovi tima bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa, prenosi Reuters, pozivajući se na mišljenje Višeg suda okruga Marikopa u Arizoni i državnog tužioca Krisa Mejsa.

Inače, ministar pravde, Andrej Milović, boravio u radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama,krajem maja, gdje je kao jedan od glavnih govonika učestvovao na prestižnom Southeast Europe Transatlantic Economic Forumu. Milović je imao niz značajnih bilateralnih sastanaka sa visokim zvaničnicima američke administracije, kao i sa predstavnicima i rukovodiocima nekih od najvažnijih institucija iz oblasti pravosuđa i bezbjednosti.

Andrej Milović, tokom zvanične posjete Sjedinjenim Američkim Državama sastao se sa predstavnicima Federalnog Istražnog Biroa (FBI) u. Tokom sastanka, naglašena je neophodnost detaljnije analize malignih uticaja koji se iz inostranstva vrše na Crnu Goru, a poseban akcenat stavljen je na potrebu izgradnje kapaciteta unutar Crne Gore za slične vrste analiza, čime bi se omogućila brža i efikasnija reakcija na sve oblike spoljašnjih prijetnji.

Posjeta crnogorskog ministra pravde imala je cilj unapređenje pravosudne saradnje između Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država, razmjenu iskustava u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i jačanje institucionalnih kapaciteta kroz konkretne projekte i inicijative.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. septembar 2024 00:33