/ - FOTO HGI
27/05/2023 u 14:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

HGI: Mjesto nam je na pravoj strani svijeta

Prethodnih godina se ispostavilo da kada HGI ne zauzima ono mjesto koje joj u društvu pripada, tada ni ostale stvari nisu na svom mjestu, navode iz HGI

Iz HGI su saopštili da na ove izbore izlaze kako bi pomogli Crnoj Gori da pronađe izgubljeni kompas i zauzme čvrst pravac koji će je izvesti iz burnih voda i tmurnih vremena. 

- Prethodnih godina se ispostavilo da kada HGI ne zauzima ono mjesto koje joj u društvu pripada, tada ni ostale stvari nisu na svom mjestu. Mi jesmo manjinska stranka, ali su ideje i vrijednosti za koje se borimo, sigurni smo, većinske jer su duboko ljudske i životne, a trenutno djeluje kao da su pomalo zaboravljene: sloboda, sigurnost, dostojanstvo, međusobno uvažavanje, zdrava životna sredina, lijep i miran suživot u uređenom društvu koje njeguje svoju mladost pružajući joj zdrav kulturni ambijent i kvalitetno obrazovanje, jer bez toga, nastavićemo da tumaramo u mraku- saopštili su iz HGI.

Kako su poručili, oni odatle vide izlaz.

- Građanima nudimo jasan europski pravac, okretanje zelenim ekonomijama, ozdravljenje obrazovnog sustava, ostanak mladih u svojoj državi, humaniji i efikasniji zdravstveni sustav, vraćanje značaja sportu, kulturi i umjetnosti i iznad svega, brigu o osobnoj i pravnoj sigurnosti. U novom Parlamentu Crne Gore, HGI će biti prozor Crne Gore ka Zapadu. Bit ćemo za kormilom koje će nas usmjeriti ka sigurnoj europskoj luci, jer samo tako možemo doći tamo gdje nam je mjesto- ističu oni.

Navode da im je mjesto tamo gdje su im preci i tamo gdje su  djeca.

- Tamo gdje je čovjek čovjeku susjed i gdje je sugrađanin ukućanin. Tamo gdje su nastali i nacija i civilizacija. Tamo gdje se zna red i gdje se cijeni rad, gdje je sloboda dužnost, a ljepota logika života. Tamo gdje su manjina i većina jedna cjelina. Mjesto nam je tamo gdje se o nama odlučuje.  Mjesto nam je u Parlamentu Crne Gore, a Crnoj Gori je mjesto na Mediteranu, u Europi, na Zapadu.  Na pravoj strani svijeta- zaključuju iz HGI.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:56