Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
29/02/2024 u 17:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

NAU: Niko od zvaničnika Crne Gore nije došao na prijem povodom 16 godina nezavisnosti Kosova

Ambasada Kosova u Podgorici sinoć je organizovala prijem povodom 16 godina od sticanja nezavisnosti. Na prijemu je nisu bili predstavnici vlasti Crne Gore

- Na prijemu je bilo dosta zvanica, a prisutni su bili i poznati ambasadori. Zapaženo je, međutim, da svečanosti nije prisustvovao niko od najviših ili visokih zvaničnika Crne Gore - navode u saopštenju  Nacionalne albanske unije NAU.

Nacionalna albanska unija (NAU), kako su istakli, nije očekivala da na prijemu budu predstavmici koalicije ” Za budućnost Crne Gore “.

- Oni su vjerovatno, još bili u transu nakon dočeka putiniste Milorada Dodika i još uvijek ne mijenjaju niti dlaku niti ćud. Ali, bilo je za očekivati da svečanosti prisustvuju predstanici PES- a i Demokrata, jer su na čelu vlasti u kojoj učestvuju i Albanci - poručili su iz NAU.

Kako su ocijenili, oni time nijesu htjeli reći svojim građanima albanske nacionalnosti da su višak u Vladi, jer kako navode, ko ne poštuje državu Kosovo, ne može poštovati ni domaće Albance.

- Osim toga, dobrosusjedski odnosi su važna stavka u demokratskom imidžu država koje streme evropskoj integraciji. A naša država tome stremi - navode u saopštenju.

Takođe, dodaju, namjerni ili nenamjerni propust, ublažila je crnogorska opozicija čiji su najviši ili visoki predstavnici bili prisutni na godišnjici nezavisnosti najmlađeg susjeda.

- Vjerujemo da im je godilo kad su čuli rečenicu ambasadorke da Kosovo nikad neće zaboraviti otvorena vrata Crne Gore za oko stotinu hiljada kosovskih Albanaca koji su 1999.godine bježali od zločina režima Slobodana Miloševića - zaključuju iz NAU.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 10:19