Alijansa žena DPS-a u Potočarima / - ALIJANSA žENA DPS-A
11/07/2024 u 21:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Delegacija AŽ DPS u Potočarima: DPS ne dozvoljava relativizaciju i negiranje

Delegacija Alijanse žena Demokratske partije socijalista, koju su činile 19 žena iz nekoliko gradova Crne Gore, boravila je danas u Potočarima, povodom obilježavanja 29. godišnjice genocida u Srebrenici.

Članice delegacije Žaklina Oštir, Ksenija Aranitović i prof. Jasmina Nikčević su prisustvovale i komemoraciji, gdje su se upisale u knjigu žalosti, a nakon toga u punom sastavu delegacija je položila cvijeće na spomen obilježje u znak sjećanja na nevine žrtve i posjetila Majke Srebrenice. 

- Demokratska partija socijalista nikada nije imala dilemu oko toga da se u Srebrenici dogodio genocid. Jedan od ključnih uspjeha naše politike je što smo evropsku i prozapadnu politiku u Crnoj Gori - a nje nema bez jasnog određivanja po ovom pitanju, utemeljili toliko čvrsto da je danas na tim pozicijama i dobar dio onih koji su genocid u Srebrenici relativizovali i negirali - objavljeno je u saopštenju delegacije.

Kako su nevele vjeruju da je usvajanje Rezolucije u UN-u značajno i zbog činjenice da su danas u regionu podivljale iste one politike koje su omogućile da se genocid desi.

-Zbog toga je veoma važno ne dozvoljavati relativizaciju i suprostaviti se politikama revizionizma, a DPS je upravo ključni nosilac te politike danas u Crnoj Gori” poručile su članice delegacije u Potočarima - poručuju iz Alijanse žena Demokratske partije socijalista.

Kako su obećale, nastaviće da doprinose razvoju građanske svijesti koja se jasno i nedvosmisleno suprotstavlja namjeri relativizacije prošlosti. Bez istinskog suočavanja s teškim nasljeđem, ne može biti napretka u budućnost.

Šehović u Potočarima: Tišina ovog mjesta govori glasnije od bilo kojih riječi

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. septembar 2024 20:25