Marko Milačić / foto:LAZAR RUZIC
28/02/2023 u 11:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milačić poručio Ranku Krivokapiću: Vrati stan ili ga plati po punoj cijeni, dugo si bio patriota

Iza scene pljačkao si državu i građane Crne Gore, tvrde iz Prave

Prava Crna Gora na čelu sa Markom Milačićem poručila je danas Ranku Krivokapiću da plati punu cijenu stana koji je dobio od Vlade za samo 18.000 eura ili da vrati stan. 

Krivokapiću od Vlade stan od 137 kvadrata za 18.000 eura

Saopštenje Prave prenosimo u cjelosti: 

Veliku nepravdu decenijama trpi više od 30.000 podstanarskih porodica zbog Ranka Кrivokapića i njemu sličnih funkcionera, koji su dobili stanove po višestruko nižoj cijeni od tržišne. 

Podstanarske porodice su prinuđene da plaćaju podstanarske kirije, ali i poreze i doprinose državi, koja umjesto najugroženijima daje stanove pod povlašćenim uslovima funkcionerima, kao što je Ranko Кrivokapić, koji imaju mnogo više imovine. 

Ranko Кrivokapić je 2006. godine dobio od Vlade Crne Gore stan od 137 kvadrata za koji je platio samo 18.000 eura, dok mnogi podstanari godinama pokušavaju da dobiju stan po mnogo većim cijenama i ne uspijevaju u tome. 

Taj stan je u trenutku kupovine vrijedio na tržištu više od 120.000 eura, tako da je Ranku Кrivokapiću Vlada praktično poklonila luksuzan stan. Građani su bili prinuđeni da plate razliku u cijeni za stan Ranka Кrivokapića više od 100.000 eura, jer on od svoje tada poslaničke plate nije htio da izdvoji novac za stan.

Poslanička plata je tada bila višestruko veća od prosječne zarade, tako da bi samo osoba kojoj nije stalo do poboljšanja materijalnog položaja građana mogla da odluči da na njihov račun dobije stan. 

Ranko Кrivokapić se dugo vremena predstavljao kao veliki patriota, a iza scene pljačkao državu i građane Crne Gore. Uzalud Ranko Кrivokapić i njemu slični političari koji su dobili stanove na račun građana pokušavaju da zaštite tako stečenu imovinu.  On treba da plati stan koji je dobio od države u punom iznosu ili da vrati stan državi. 

Mora se konačno zaustaviti pljačka građana Crne Gore i oduzeti imovina od svih funkcionera, koji su je stekli nezakonito i na račun građana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 07:46