/ PRESS DF, ANDRIJA MANDIC, NEBOJSA MEDOJEVIC, MILAN KNEZEVIC - IVAN PETROVIC-IPE
22/01/2022 u 14:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ: Постићи договор унутар парламентарне већине, гласаћемо за смјену Абазовића

Посланици ДФ ће подржати иницијативу да у скупштинску процедуру буде уврштена тачка дневног реда везано за разрешење потпредсједника Владе Дритана Абазовића и гласаће за Абазовићеву смјену

Посланици ДФ ће подржати иницијативу да у скупштинску процедуру буде уврштена тачка дневног реда везано за разрешење потпредсједника Владе Дритана Абазовића и гласаће за Абазовићеву смјену, наводе у саопштењу.

-Вјерујемо да ће то представљати корак у добром правцу за превазилажење дубоке кризе у Црној Гори која се најбоље регистровала у сукобима у самој влади Здравка Кривокапића и попримила застрашујуће размјере. Тај сукоб у тзв. експертској влади не смије да одређује или да утиче на договор парламентарне већине. Процес враћања Црне Горе себи и спречавање да ова земља постане колонија и банана држава треба да буде најважнија  тема нашег политичког живота. Ова влада је одузела право грађанима да слободно опредјељују своју будућност, јер се предала и потчинила разним центрима који се налазе изван Црне Горе. Са таквом праксом и понашањем треба што прије прекинути и вратити право народним представницима, да слободно и без тог штетног утицаја, одлучују о свим питањима и изазовима- поручују из ДФ-а.

Додају:"Излазак из политичке кризе може се постићи поштеним и одрживим договором само унутар парламентарне већине".

-ДПС не може бити укључен у било који процес и не смије се дозволити да та партија више оствари било какав утицај на извршну власт, јер би то било против воље народа од 30. августа 2020. Што се тиче ДФ, неприхватљиво је да ДПС више буде било какав фактор одлучивања, а сигурни смо и што се тиче већинске Црне Горе да би то  било неодрживо- наводе они.

Додају:"Такође, оцјењујемо да тешке ријечи које се данима размјењују између предсједника и потпредсједника Владе само доказују да се експерименти и одступање од демократских принципа завршавају урушавањем таквих трошних конструкција".

- Парламентарна већина има обавезу да пронађе излаз из ове тешке ситуације, јер нас на то управо обавезују они који су нас гласали. Такву вољу и високу политичку одговорност региструјемо и код субјеката парламентарне већине с којима смо отпочели разговоре- закључују из ДФ-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. maj 2023 16:36