Алекса Бечић / - Демократе
20/01/2022 u 18:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић сазвао три ванредне сjеднице парламента

Прва ванредна сjедница, на захтjев Владе, биће одржана 3. фебруара у 11 сати, а на дневном реду су предлози за разрjешење Абазовића и за избор новог вицепремиjера

Предсjедник Скупштине Алекса Бечић сазвао jе три ванредне сjеднице парламента, а посланици ће прво расправљати о предлогу за разрjешење потпредсjедника Владе Дритана Абазовића.

Он jе на Твитеру /Тwиттер/ навео да су му у претходна два дана пристигла три захтjева за ванредним засиjедањем Скупштине.

Бечић jе подсjетио да се, сагласно Уставу и Пословнику о раду Скупштине, ванредно засиjедње сазива на захтjев предсjедника Црне Горе, Владе или наjмање трећине укупног броjа посланика, а да подносилац захтjева одређуjе дан одржавања и дневни ред сjеднице.

„Сагласно претходном, сазване су три сjеднице ванредног засиjедања Скупштине“, рекао jе Бечић.

Прва ванредна сjедница, на захтjев Владе, биће одржана 3. фебруара у 11 сати, а на дневном реду су предлози за разрjешење Абазовића и за избор новог вицепремиjера.

Премиjер Здравко Кривокапић за ту функциjу предложио jе актуелног министра финансиjа и социjалног старања Милоjка Спаjића.

Друга ванредна сjедница Скупштине, на захтjев Владе, биће одржана 4. фебруара у десет сати са jедном тачком дневног реда - Предлог Одлуке о скраћењу мандата Скупштине.

- Трећа, на захтjев 31 посланика, биће одржана 4. фебруара у 11 сати са двиjе тачке дневног реда - Предлог да се гласа о неповjерењу Влади и Предлог допуна Закона о локалноj самоуправи - навео jе Бечић на Твитеру.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:14