/ Алекса Бечић
03/12/2021 u 16:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Први пут представници буџетских јединица расправљаће о предлогу буџета

Један од најважнијих сегмената у функционисању сваке државе јесте и финансијска одрживост

Имајући у виду да је Скупштина Црне Горе, по мишљењу еминентних невладиних и међународних организација, најтранспарентнији и најотворенији парламент у региону Западног Балкана, укључујући ту и парламенте Хрватске и Словеније, предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић одлучио је да учини додатан искорак који ће значити допринос да и други државни органи унаприједе транспарентност, отвореност и јавност рада.

- Један од најважнијих сегмената у функционисању сваке државе јесте и финансијска одрживост, односно правилно и праведно планирање и трошење буџетских средстава. С тим у вези, предсједник Скупштине Црне Горе донио је одлуку да у процесу усвајања Буџета за идућу годину, а прије сједнице на којој ће се расправљати о Предлогу закона о буџету за 2022. годину, организује Конференцију представника свих буџетских јединица, који ће изнијети своје виђење и аргументе поводом планираног Буџета, нарочито у односу на финансијска средства која су опредијељења за њихову буџетску јединицу- наводе у саопштењу.

Конференција о Буџету ће се одржати у Пленарној сали Скупштине Црне Горе 7. децембра 2021. године са почетком у 11:00 часова.

- Како би Скупштина Црне Горе испунила већ постављене стандарде транспарентности и јавности рада, а нарочито оног који се тиче трошења новца свих грађана Црне Горе, Конференција ће се директно преносити на Парламентарном каналу РТЦГ. Како је то уобичајено, када су у питању догађаји на којима се разматра Буџет, на Конференцију ће бити позван и министар финансија и социјалног старања у Влади Црне Горе, Милојко Спајић, као и предсједник Одбора за економију, финансије и буџет, Владимир Јоковић- наводе у саопштењу.

Конференција ће бити прилика да први пут у историји црногорског Парламента, представници буџетских јединица изложе своје ставове и овом високом дому и укупној јавности пруже додатна објашњења у односу на Предлог буџета о којем се расправа очекује средином децембра.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:12