/ - Фото: РТЦГ
29/06/2023 u 09:25 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ustavni sud danas o izbornim prigovorima

Kako je "Dan" ranije pisao, Državna izborna komisija (DIK) je na meti kritika da je partijski plijen umjesto da odluke donosi oslanjajući se na pravne principe, nakon što je odbila sve prigovore na rad opštinskih izbornih komisija

Sjednica Ustavnog suda održava se danas. Ustavnom sudu dostavljeno je ukupno pet izbornih žalbi. Četiri je dostavio SDP i jednu birač.

Ustavni sud će odlučivati o izbornim prigovorima

Kako je "Dan" ranije pisao, Državna izborna komisija (DIK) je na meti kritika da je partijski plijen umjesto da odluke donosi oslanjajući se na pravne principe, nakon što je odbila sve prigovore na rad opštinskih izbornih komisija.

Iz "Pravde za sve", kao i iz Socijaldemokratske partije (SDP), za "Dan" je tada  saopšteno da će povodom ovih odluka uložiti ustavnu žalbu, što znači da će Ustavni sud odlučiti o izbornim prigovorima.

Ova odluka može odložiti proglašenje konačnih rezultata vanrednih parlamentarnih izbora, koji su održani 11. juna.

Predsjednik DIK-a Nikola Mugoša kazao je ranije da svi članovi na sjednici u subotu veče nijesu bili jedinstveni po pitanju ponavljanja izbora, dok jedan od članova DIK-a i saradnik na programima CGO Damir Suljević tvrdi da su odluke DIK-a u najvećoj mjeri nezakonite.

.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 06:26