/ - FOTO: SKRINšOT - YOUTUBE
31/07/2024 u 13:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Odbor jednoglasno podržao izmjene Zakona o crnogorskom državljanstvu

Odbor za politički sistem podržao je Predlog o izmjeni Zakona o crnogorskom državljanstvu.

Predlog je usvojen jednoglasno.

-Vidim da je javnost zainteresovana, čisto da naglasim da se kod izmjena Zakona o crnogorskom državljanstvu ne radi o onim izmjenama koje je pominjao predsjednik parlamenta, jer sam vidio da su neki ljudi bili zabrinuti, a neki i srećni, već se radi isključivo o onome što je potrebno za realizaciju softvera- kazao je zamjenik predsjednika Odbora Nikola Zirojević.

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić objasnio je prije glasanja da je riječ o setu zakona koji je predložio pravni tim Monstata u skladu sa dogovorom Vlade i parlamentarne opozicije o sprovođenju i kontroli procesa popisa stanovništva, prenosi portal RTCG.

-Naime, riječ je o zakonskim tekstovima koje je potrebno upodobiti tako da bi Monstat mogao da stvari uvid u baze podataka i provjeri podatke koje je prrikupio na terenu u smislu validnosti.Na Kolegijumu predsjednika Skupštine dogovorili smo se da nećemo raspravljati o ovim zakonskim rješenjima čije izmjene važe samo do završetka procesa popisa. Vjerujem da postoji opšte raspoloženje da to usvojimo i omogućimo kredibilan proces- kazao je Nikolić.

Za izvjestioca Odbora izabran je Zirojević. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 23:38