Danijel Živković / - FOTO: DPS
15/06/2024 u 10:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Živković: Nećemo dozvoliti mijenjanje državnih simbola

Demokratska partija socijalista (DPS) neće dozvoliti uvođenje dvojnog državljanstva, mijenjanje državnih simbola i Ustava, poručio je lider te stranke Danijel Živković.

Živković je to rekao na opštinskoj izbornoj konferenciji DPS-a Ulcinj na kojoj su birani članovi tog odbora.

On je, kako je saopšteno iz DPS-a, istakao da se ozbiljna i odgovorna politika prvo bavi sobom, pa tek onda političkom konkurencijom.

-Vrijeme provedeno u opoziciji dalo nam je dobru sliku o tome šta treba da promijenimo u našem pristupu i gdje smo to griješili u prethodnom periodu- rekao je Živković.

Kako je kazao, tačno je da je DPS uradio dosta za Crnu Goru.

- Obnovili smo nezavisnost, trasirali smo evropski put, ali smo se posljednih godina udaljili od onoga što je suština bavljenja politikom – građani i poboljšanje životnog standarda - naveo je Živković.

Prema njegovim riječima, počeli su da se zanose da ne mogu biti poraženi i dobili su opomenu 30. avgusta.

- I dobro je što je tako, da bismo i sami shvatili gdje to griješimo i šta treba ispraviti da bismo ubuduće bili sastavni dio vlasti - kazao je Živković.

On je istakao da se moraju posvetiti građanima, što je jedini put u uspješnu politiku.

- Ukoliko tako budemo radili i ovdje, u Ulcinju, nemam dilemu da ćemo i nakon dvije godine, nastaviti ovdje da vršimo vlast- rekao je Živković.

On je kazao da je DPS pretodne četiri godine prežijela veoma težak period.

- Projekcije da ćemo nestati, medijska satanizacija, kriminalizacija prethodnog sistema vrijednosti i pojedinaca iz toga sistema, pokušaj iz različitih regionalnih centara, a posebno iz Beograda, da se nametne teza kako je ovo kriminalizovano društvo, suverenisti i oni koji su učestvovali u obnavljaju crnogorske nezavisnosti su svi pod velom kriminala i korupcije - dodao je Živković.

Kako je kazao, to je generalizacija da bi se oštetila jedna ideja i da se opravda teza da je Crna Gora nastala kao privatna država.

Živković je rekao da su nakon četiri godine u opoziciji uspjeli da osnaže partiju, što se dokazalo na prethodno održanim lokalnim izborima.

- A sve zahvaljujući ljudima koji su ostali istrajni i vjerni principima DPS-a, koji nijesu posustali pred naletom političkog i svakog drugog revanšizma, koji vjeruju u ovu ideju - istakao je Živković.

On je poručio da će se truditi da grade partnerstva na političkoj sceni na zdravim osnovama, da se dogovaraju o ključnim pravcima djelovanja.

Ako to ne može, prema riječima Živkovića, čekaće šansu još neko vrijeme, “jer onako kako sada Vlada radi daje dovoljno razloga da vjerujemo da ona neće još dugo potrajati”.

- Čuli ste šta je njihov plan – uvesti dvojno državljanstvo i tako se, mirnim putem, najlakše obračunati sa Crnom Gorom, a potom mijenjati državne simbole, Ustav. To nećemo dozvoliti- rekao je Živković.

On je naglasio da ne moraju biti vlast na državnom nivou, ali da će biti brana takvom naumu.

- Jer pod mentorstvom Beograda mi smo danas posvađani sa svima u regionu, a što je najgore izlazeći u susret njima, mi smo se posvađali i sa Srbijom. Niko nas više ne gleda prijateljski. I niko normalan se ne raduje tome - istakao je Živković.

On je kazao da su u Ulcinju napravili koalcioni aranžman i dodao da nemaju problem da se dogovaraju o pravcima djelovanja i da nema prostora za sujetu.

Živković je istakao da isto tako mohu uraditi i na državnom nivou.

Kako je naveo, i vlast u Ulcinju napravljena je da zajednički doprinesu poboljšanju kvaliteta života građana tog grada.

- Ogriješili smo se u prethodnom periodu o Ulcinj i Ulcinjane, sada ćemo gledati šta možemo promijeniti i izvršiti pritisak iz poslaničkih klupa da se više izdvaja za Ulcinj- kazao je Živković.

On je ocijenio da se crnogorske finansije danas se ne vode uspješno, navodeći da se ne može živjeti bolje ako se država konstantno zadužuje.

Živković je najavio da DPS izlazi brzo sa ozbiljnim ekonomskim programom koji su sastavili eksperti ekonomske struke.

- Koji na ozbiljan i sistemski način odgovara na pitanje kako da dobijemo sredstva da poboljšamo životni standard, kako da privučemo strane investitore, koje to zakone treba da izmijenimo, šta treba umanjiti i gdje povećati, kako bi se povećao životni standard građana - zaključio je Živković.


Živković u Tivtu: Želimo na izborima da se odmjerimo, jer smo sigurni u snagu DPS-a

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 20:31