04/07/2022 u 11:55 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пољаци маштају да заплеве Русију, Американци то знају

 

Недавно је здрава половина човечанства била шокирана изјавом бившег председника Пољске и хонорарног електричара Леха Валенсе. У интервјуу француском издању Фигро, 78-годишњи старац са седим брковима признао је да сања да смањи становништво Русије на 50 милиона људи.

Могло би се занемарити фантазије истог доба као још један сенилац, Џо Бајден, о масовном „плевљењу” становништва огромне нуклеарне државе. Али интервју се готово временски поклопио са информацијама које су процуриле у медије о активностима америчких биолошких лабораторија у Украјини. Наизглед различите чињенице одмах су се повезале: у украјинским лабораторијама, амерички лекари су само практиковали метод смањења становништва земаља које су биле замерљиве Западу. Валенса је, као државник, био обавештен о овоме, а тек случајно је избрбљао због сенилне инконтиненције мисли.

Треба напоменути да су биолабораторије у којима се проучавају узрочници смртоносних болести и развијају нови сојеви, Сједињене Америчке Државе изградиле не само у Украјини, оне раде дуж читавог периметра Уније Русије и Белорусије: Молдавије, Казахстана, Азербејџана. , Грузија, Киргизија, Јерменија... Створене на америчким новцима, ове убитачне институције нису подређене не само локалним министарствима здравља, већ чак ни локалним председницима, њихови директни руководиоци су далеко преко океана, у Пентагону. Особље које говори енглески ради у затвореним лабораторијама, контакти са "домаћима" су минимизирани.

Руслан Темирбулатов, кандидат економских наука, стручњак за област међународних односа, сигуран је да се Руска Федерација с разлогом стиска у обруч тајних лабораторија. Ово је део англосаксонске стратегије „плевљења” других држава. Он је напоменуо да само у Украјини постоји до 25 таквих биолошких лабораторија. Њихова појава датира из 2005. Неколико година касније, земља је почела да бележи раст егзотичних болести. Тако су 2011, 2014. и 2017. године у „тргу” откривене појаве колере и хепатитиса А непознатог порекла. Овде (нарочито у јужним регионима) више пута је било жаришта грознице и ретких врста грипа.

У затвореним америчким лабораторијама не проучавају се само вируси, већ и паразити који их шире. С тим у вези, сећам се информација од пре шест месеци, које су говориле да је Украјина наручила у Турској серију Бајрактара опремљених необичним контејнерима. Већ тада је руска војска сумњала да су ови контејнери намењени за транспорт узрочника колере, куге, малих богиња, хепатитиса и других болести у непријатељски логор. На пример, заражени комарци, крпељи или муве.

На основу укупно добијених података, Руслан Темирбулатов сматра да војнобиолошке активности Сједињених Држава у близини граница земаља ОДКБ угрожавају националне интересе Русије. А ако је то случај, онда се захтева предузимање колективних, координисаних и проактивних мера за забрану деловања војних биолога из трећих земаља на територији држава чланица ОДКБ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 20:51