/ фото: Тужилаштво
21/09/2021 u 12:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Регионални састанак за ратне злочине

На састанку је закључено да је дјелотворнија регионална сарадња од кључног значаја како би се удовољило захтјевима многих жртава које чекају на правду

Регионални састанку тужилаца о сарадњи у процесуирању ратних злочина одржава се у Београду, у оквиру регионалног UNDP пројекта подршке процесуирању ратних злочина.

Састанку присуствују поред домаћина Тужилаштва за ратне злочине Републике Србије и високи представници Специјалног државног тужилаштва Црне Горе, као и Државног одвјетништва Републике Хрватске, Тужилаштва Босне и Хрцеговине, тужиоци из Федерације БиХ, Републике Српске и Брчко Дистрикта, као и представници Тужилаштва Међународног резидуалног механизма за кривичне судове.

image
фото: Тужилаштво

- Састанак је сазван и организован у сарадњи са Развојним програмом Уједињених нација (УНДП), а уз подршку Владе Уједињеног Краљевства. Циљ састанка је јачање регионалне сарадње и овај састанак представља и наставак тзв. „Палићког процеса“, који је препознат од стране међународних институција као механизам којим се ојачава сарадња држава у региону у процесуирању ратних злочина- саопштено је из Специјалног тужилаштва Црне Горе.

На састанку је закључено да је дјелотворнија регионална сарадња од кључног значаја како би се удовољило захтјевима многих жртава које још увијек чекају на правду.

Констатовано је и да је Црна Гора држава која даје пуни допринос овом регионалном процесу и на овом састанку је од стране главног тужиоца Резидуалног механизма за кривичне судове Сержа Брамерца, Специјално државно тужилаштво препознато као поуздан партнер у процесуирању ратних злочина.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 05:47