Социјалдемократе СД, нове покривалице / - фото: СД
21/05/2022 u 14:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СД: Срећан Дан независности и да је вјечна Црна Гора

Црна Гора налази се на прекретници између погрешне политике која би под плаштом промјена рушила државу, и оне исправне, која зна да кад су промјене потребне "руши" појединце, а не државу - истичу

Шеснаест година након највећег и посљедњег корака у осамостаљењу Црне Горе, наша заједничка држава показала је темеље од челика. Земља водећи кандидат за чланство у ЕУ, чланица НАТО-а и УН-а и земља која је годинама унапређивала свој демократски капацитет, доказала је својим грађанима да је достојна да је зову својом, поручују Социјалдемократе поводом Дана независности.

 - Грешке које су се несумњиво на том путу правиле, биле су и биће повод за прихватање реалног стања, повод за побољшање, исправљање и унапређење и никад нијесу, нити ће моћи, да доведу у питање темеље наше заједничке куће.  Црна Гора налази се на прекретници између погрешне политике која би под плаштом промјена рушила државу, и оне исправне, која зна да кад су промјене потребне "руши" појединце, а не државу. Црна Гора се налази на прекретници између ретроградног и европског, националистичког и грађанског, секуларног и теократског, прихватања историје и историјског ревизионизма. У коначном, између антицивилизацијског и цивилизацијског - наводе они.

Како истичу, Социјалдемократе воде државничку политику, која своје грешке признаје, исправља их, али и ни једног момента не преговара око онога око чега нити један озбиљан политички субјекат не би требало да преговара: вриједности на којима ова земља почива.

 - Оне су уграђене у сваки камен и сваку кућу, и полемисати њима значило би полемисати оним што Црна Гора јесте.  Зато, сигурни да смо у суштинским моментима, и некад и сад, били на правој страни историје, честитамо грађанима Дан независности и желимо да сви заједно имамо довољно мудрости да научимо историјске лекције које су сада пред нама - закључују из СД-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 22:19