/ -FACEBOOK
07/06/2024 u 03:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Predstavljen prvi gejmerski monitor s vještačkom inteligencijom

Kombinacija savršenog QD-OLED panela za igranje i inteligentnih značajki poboljšat će vaše iskustvo igranja u raznim igrama

Čitav ovogodišnji Computex sajam je u znaku AI tehnologije koja se nalazi na gotovo svakom prijenosnom i desktop računaru, no MSI ju je odlučio donijeti na svoj novi 32-inčni QD-OLED gaming monitor MSI MEG 321URX. Monitor sadrži 4K UHD Quantum Dot OLED panel s preciznim bojama i gotovo trenutnim vremenom odziva karakterističnim za OLED panele, no uz to sadrži i vještačku inteligenciju koju mu pruže MSI-jeva tehnologija pod nazivom AI Skysight.

Inteligentno prepoznavanje slike

Na primjeru igre Monster Hunter MSI navodi da AI engine monitor skenira mini kartu u potrazi za prijetnjama u stvarnom vremenu i ističe njihovu prisutnost intuitivnim HUD-om, što znači da gleda vašu igru tokom igranja.

Koristeći inteligentno prepoznavanje slike, MEG 321URX QD-OLED detektuje stvari poput zdravlja vašeg lika i statusa streljiva i ažurira ih na ugrađenoj Spectrum traci (s RGB rasvjetom) u stvarnom vremenu.

Modelu vještačke inteligencije monitora možete pristupiti i, kako kažu, u potpunosti ga obučiti i uvježbati kako bi odgovarao vašim specifičnim potrebama igre.

Za podešavanje monitora ne trebate koristiti dugmad, već sve radite korištenjem miša i tastature uz pomoć aplikacije Gaming Intelligence koja vam čak nudi i shortcute uz čiju pomoć možete jednostavno mijenjati postavke između svojih igara.

Frekvencija osvježavanja od 240 Hz

- Kombinacija savršenog QD-OLED panela za igranje i inteligentnih značajki poboljšaće vaše iskustvo igranja u raznim igrama. Od streljiva do zdravlja, MEG 321URX QD-OLED gaming monitor pomaže vam da ostanete svjesniji čak i tokom intenzivne borbe - navodi MSI u svojoj objavi na Computexu.

Monitor dolazi s frekvencijom osvježavanja od 240 Hz, rezolucijom od 3840x160p i GtG Pixel odzivom od 0,03 ms.

Pored toga, monitor sadrži OLED Care 2.0 značajke koje pomažu u sprečavanju burn-ina na zaslonu, što je problem karakterističan za OLED panele.

Zasad još nije poznato koliko će novi AI monitor koštati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. septembar 2024 21:00