фото: СПЦ / - фото: СПЦ
22/03/2022 u 17:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Патријарх Порфирије са избјеглима из Украјине: Црква ће учинити све да помогне

Александар и Марија, којима се четврто дијете родило пред сам полазак у избјеглиштво, привремено су се смјестили код својих кумова, породице Огњановић

Патријарх српски Порфирије састао се данас у Парохијском дому храма Светог Саве на Врачару са породицом Герашченко, који је пред ратним пожаром избјегла из Украјине.

Александар и Марија, којима се четврто дијете родило пред сам полазак у избјеглиштво, привремено су се смјестили код својих кумова, породице Огњановић.

image

фото: СПЦ

- фото: СПЦ

Они су истакли да преко патријарха Порфирија изражавају захвалност српском народу на гостопримству и сигурности коју им је пружио. Патријарх Порфирије је нагласио да наш народ веома добро зна колика је несрећа рат, а посебно шта су избјегличке муке, као и да ће Црква учинити све што је у њеној моћи да помогне избјеглима из Украјине, али и да достави помоћ на ратом угрожено подручје.

image

фото: СПЦ

- фото: СПЦ

- Најважније је да рат што прије стане, за то се молимо. Молимо се да се ваша дивна породица врати у свој кућу, да деца осјете топлину родитељског дома, поручио је патријарх Порфирије и поново позвао вјерни народ да избјеглицама из Украјине пружи сваку помоћ без обзира на то да ли су православни, католици или атеисти, у коју цркву иду и како се моле Богу.

-То Христос од нас очекује, да помогнемо невољницима - истакао је патријах Порфирије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 11:03