Ana Brnabić / - SCREENSHOT RTS
11/09/2024 u 10:44 h
DAN poortalDAN poortal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Brnabić: Priština svakodnevno demonstrira silu, Kurti hoće etnički čisto Kosovo

Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da prištinski premijer Aljbin Kurti hoće da ima etnički čisto Kosovo i da je njegov cilj da protera sve Srbe, prenosi RTV.

- Teška je situacija, svakako mučna, teško je to gledati, a kamoli trpitii da ste pripadnik srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Diplomatija radi svoj posao, Aleksandar Vučić se bori, znaćemo uskoro šta nam je činiti- rekla je Brnabićeva gostujući na Pinku povodom jučerašnje najave Vučića da će država izaći sa konkretnim zahtijevima i mjerama u naredna 72 sata zbog novih hapšenja Srba na Kosovu, prenosi Kosovo onlajn.

Rekla je da Priština svakodnevno demonstrira silu na Kosovu prema srpskom narodu.

Kurti o dijalogu sa Srbijom: Imamo sporazum koji treba implementirati

Na pitanje može li se zaustaviti taj teror Aljbina Kurtina, Brnabićeva je istakla da je sada svima jasno ono što je ponovljeno toliko puta, da je jedini cilj Kurtija da protjera sve Srbe sa Kosova.

- On hoće da ima etnički čisto Kosovo, koje je sastavni dio Republike Srbije u skladu sa međunarodnim pravom i Poveljom Ujedinjenih nacija. Čitav svijet to vidi (šta se dešava na KiM), kao i svi u Srbiji. Vidim da neki imaju, kao i neki Nato lobisti, opet samo riječi hvale za Aljbina Kurtija, ali ja znam šta se sve dešava i događa u pozadini, kako se odvija ta teška i naporna diplomatska borba koju vodi predsjednik Aleksandar Vučić, naravno predsjednik vlade Miloš Vučević i svi relevantni ljudi u vladi Republike Srbije- rekla je Brnabićeva.

Istakla je da je to teška borba, ali da mi moramo da pokušamo da damo sve od sebe da sačuvamo mir.

- Ne možemo dati na naš narod i to je ono što je i Aleksandar Vučić juče jasno rekao. Ja, takođe, sa nestrpljenjem očekujem i javno obraćanje predsjednika Vučića i jasne smjernice i za nas i za međunarodnu zajednicu kako ćemo se dalje postavljati po ovom pitanju- rekla je Brnabić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 12:37