Sjeverna Makedonija / - PIXABAY
12/06/2024 u 16:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Sastav nove vlade Sjeverne Makedonije biće poznat 18. juna

Mandatar za sastav vlade Sjeverne Makedonije Hristijan Mickoski najavio je da će u utorak, 18. juna, dostaviti Parlamentu sastav i program rada buduće vlade.

Mickoski je novinarima rekao da će nova koaliciona vlada Sjeverne Makedonije biti sačinjena od predstavnika njegove stranke VMRO DPMNE, koalicije „Tvoja Makedonija“, albanske koalicije „Vredi“ i političke partije „Znam“.

Mickoski je najavio da će u nedelju najviši organi njegove partije VMRO DPMNE potvrditi kadrovska rješenja u budućoj vladi, ali je istakao da ne može da govori o tome kakva će biti personalna rješenja drugih koalicionih partnera.

Kako je rekao, u nedelju će biti održana sjednica Izvršnog i Centralnog komiteta VMRO-DPMNE na kojoj on kao mandatar predstaviti kadrovska rešenja.

„Očekujem da se Centralni i Izvršni komitet izjasne i ako odluka;bude pozitivna – biće saopštena javnosti“, rekao je lider VMRO DPMNE i mandatar za sastav vlade Sjeverne Makedonije.

Mickoski je mandat za sastav nove vlade Sjeverne Makedonije dobio u četvrtak 6. juna i ima rok od 20 dana da predloži program i sastav svog kabineta.

Nova parlamenetarna većina, u kojoj su koalicija VMRO DPMNE „Tvoja Makedonija“, albanska koalicija „Vredi“ i pokret „Znam – Za našu Makedoniju“ ima 78 poslanika u Sobranju Sjeverne Makedonije koje ukupno ima 120 mjesta.

Mickoski kaže da će Sjeverna Makedonija u svakoj njegovoj izjavi biti "Makedonija"

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 12:44