/ - POVRŠINA BALTIČKOG MORA UZAVRELA ZBOG CURENJA GASA/ - FOTO: PRINTSKRIN
28/09/2022 u 13:43 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Baltičko more: Inspekcija gasovoda možda tek za dvije sedmice

Govoreći o gasovodima koji su na dubini od oko 80 metara, ministar je rekao da se dogodila veoma velika eksplozija i da će biti potrebno vrijeme da se stigne do njih

Inspekcija dva gasovoda Sjevernog toka namjerno oštećena podvodnim eksplozijama kod jednog danskog ostrva u Baltičkom moru neće biti moguća u narednih nedjelju do dvije dana, izjavio je danas danski ministar odbrane Morten Bodskov, javljaju agencije prenose mediji.

-Vrlo vjerovatno će morati da prođe nedjelju ili dvije prije nego što oblast bude dovoljno mirna da se samo utvrdi šta se dogodilo- rekao je Bodskov danskim medijima na marginama sastanka sa generalnim sekretarom NATO u Briselu.

Govoreći o gasovodima koji su na dubini od oko 80 metara, ministar je rekao da se dogodila veoma velika eksplozija i da će biti potrebno vrijeme da se stigne do njih.

Gasovodi koji povezuju Rusiju sa Njemačkom nisu u funkciji zbog rata u Ukrajini međutim sadržali su gas čije je curenje bilo vidljivo na površini vode u prečniku od 200 metara do jednog kilometra.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 15:40