RAD SLOBODANKE RIĆKO MIĆUNOVIĆ / -FOTO: DUŠKO MILJANIĆ
11/07/2023 u 16:25 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Traganje za nekonvencionalnim

Samostalna izložba likovne umjetnice Slobodanke Rićko Mićunović može se pogledati do 1. avgusta u rizortu „One&Only” Portonovi u Herceg Novom. Ova izložba nastavak je ciklusa „Artist Series”, koji se organizuje u saradnji sa crnogorskom galerijom „Pizana”.

Umjetnica je ovom prilikom predstavila petnaest djela nastalih u transfer tehnici, pomoću gela za prenos koji sama pravi, i uz korišćenje akrilnih boja.

– Kao i u njenim ranijim ostvarenjima, doduše trodimenzionalnih oblika, Mićunović i u ovom opusu traga za nekonvencionalnim, uz neizostavno eksperimentisanje koje pomenuta tehnika omogućava. Njena djela sadrže elemente igre, i kako je već rečeno, eksperimenta, ali to nije puko nabacivanje boja i iščekivanje što će na kraju ispasti. Ovdje se radi o veoma složenom procesu koje ne odražava stvarnost ali odražava stanje, momentum umjetničkog djelovanja, umjetnička konstrukcija koja je sklopljena mimo naturalističkog koncepta i poretka  - zapisao je Mladen Zadrima, novinar i istoričar umjetnosti.

image

RAD SLOBODANKE RIĆKO MIĆUNOVIĆ

-FOTO: DUŠKO MILJANIĆ

Slobodanka Rićko Mićunović je diplomirala na Kultorološkom fakultetu na Cetinju 1990. godine, i od tada se posvetila konzervaciji i restauraciji spomenika kulture u Crnoj Gori i Srbiji. Njen umjetnički talenat se našao i u Gradskom pozorištu Podgorica, gdje je radila kao kostimograf, scenograf i dizajner pozorišnog plakata. Nakon stručnog usavršavanja u Parizu 2007. godine Mićunović postaje član cijenjene umjetničke grupe - Figurasion Critique iz Francuske, sa kojom je imala priliku da izlaže svoje radove na izložbama održanim u Parizu, Lionu, Bordou i Barseloni.

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 22:46