/ -Фото: Илустрација
10/01/2022 u 17:51 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ово су трикови да на пијаци увијек изаберете најукусније поморанџе

Прије него што одаберете које носите кући, сваку поморанџу мало и загребите и помиришите

Kад су у питању поморанџе, оне најкрупније и на први поглед најљепше - нису увек и најукусније. Ипак, постоје детаљи с којима не можете погријешити.

Kад купујете поморанџе на пијаци или у самопослузи, није довољно само да на њиховој кори не видите тамне мрље или нека друга оштећења.

Зелене или смеђе мрљице на кори могу да буду само знак да је воћка савршено зрела, а да без обзира на сорту, зрела поморанџа треба да има јарко наранџасту боју и свјеж, ароматични мирис.

Прије него што одаберете које носите кући, сваку поморанџу мало и загребите и помиришите. Што је поморанџа мириснија, то је боља.

Обратите пажњу и да поморанџа нигдје није мекша, као и да нема набора и других знакова пропадања, а ако планирате да користите и кору, да бирате органски узгојене поморанџе.

Гдје је најбоље чувати поморанџе

На собној температури поморанџе ће издржати око недељу дана, с тим што треба водити рачуна да нису директно изложене сунцу, јер топлота може убрзати кварење.

Ако не планирате одмах да их конзумирате, боље их ставите у фрижидер.

За максималну свјежину их смјестите у фиоку фрижидера, никако у пластичне кесе. Немојте их прати све док не узмете да их једете јер додатна влага такође може подстаћи кварење.

У замрзивачу поморанџе могу да трају око годину дана, а можете и да их огулите и одвојите у кришке, па тек онда спакујете у херметички затворену кесу за замрзавање.

Kору поморанџе која се касније може употријебити за коктеле, супе и колаче замрзните у херметички затвореној посуди, како бисте спријечили да испаре њене ароме.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:58