Ilustracija / FOTO: SHUTTERSTOCK
08/10/2023 u 23:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Neočekivane aktivnosti koje mogu prouzrokovati srčani udar

Ono što takođe, može izazvati srčani udar prilikom buđenja je dehidriranost, ali i naglo ustajanje iz kreveta

Promjene na krvnim žilama glavni su uzrok srčanog udara, a one mogu biti jednako zastupljene kod oba pola i u različitoj životnoj dobi.

Kardiovaskularne bolesti su vodeći uzrok smrti u svijetu, a prepoznavanje simptoma pomoći će vam u prevenciji ovih bolesti. Usled prevelikog stresa ili radosti moguće je doživjeti srčani udar, ali ne možemo reći da su oni glavni uzrok tog stanja. Ipak, trebalo bi da razmislite prije nego što uradite nekih od ovih aktivnosti, prenosi Klix.ba.

Ustajanje iz kreveta ujutro

Srčani udari se najčešće događaju ujutro. To je zato što vaš mozak preplavi tijelo hormonima kako bi vam pomogao da se probudite, ali to dodatno opterećuje rad vašeg srca. Ono što takođe, može izazvati srčani udar prilikom buđenja je dehidriranost, ali i naglo ustajanje iz kreveta.

Nedostatak sna

Redovan i kvalitetan san je neophodan za ljudski organizam, a ako ne spavate dovoljno, možete povećati rizik od srčanog udara. Nedostatak sna može povećati vaš krvni pritisak, ali i dovesti do upale. Vaš san bi trebalo da traje najmanje šest do osam sati svaku noć, kako biste smanjili rizik od raznih bolesti.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 22:23