
Ovaj recep smo pronašli na Instagramu i oduševili se, nadamo se da ćete i vi jer je u pitanju fantastičan recept, a autorka se rukovodi idejom da nije dovoljan samo ukus i recept, već i sam izgled i kako nešto servirate. Ovaj kolač osim što je ukusan i izgleda savršeno!
Sastojci
115 g otopljenog maslaca
130 g kikiriki-putera
100 g smeđeg šećera
beli šećer65 g
1 veće jaje
1 kašika ektrakt vanile
125 g brašna
1 kašičica prašak za pecivo
pola kašičice soli
80 ml slatka pavlaka
200 g bijelih čoko dugmića
130 g kikiriki-putera
Kako pripremiti
Spojte otopljeni maslac i kikiriki puter. Promiješajte, pa dodajte oba šećera. Ponovo promiješajte. Možete mućkalicom. Dodajte jaje, vanilu, brašno, so i prašak za pecivo. Sve izmiješajte da se dobro sjedini. Nauljite ili maslacem pređite dno kalupa za pečenje koji je oblika kvadrata (20x20 cm), kako bi pek-papir preko dobro prionuo i kolač dobio pravi oblik. Izlijte smjesu (koja bude gušća), pa je stisnite i oblikujte rukama. Pecite 25–30 minuta na 190 stepeni. Izvadite iz rerne i pustite da se ohladi u plehu sat vremena. Zagrijte slatku pavlaku do ključanja, a zatim sklonite sa ringle i dodajte čoko-dugmiće. Miješajte dok se ne sjedini lijepo, a zatim prelijte kolač i ostavite da se stegne na sobnoj temperaturi dva sata. Potom ih isijecite na jednake komade. U frižideru mogu stajati nepromijenjeni do nedjelju dana.
Komentari (2)
Ostavite svoj komentar