Ćufte pečene u rerni / - SHUTTERSTOCK
16/05/2022 u 06:10 h
DAN portalДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ćufte pečene u rerni sa aromatičnim bijelim prelivom

Ćufte se prave na razne načine i popularne su širom svijeta

Ćufte u drugačijem izdanju i kombinaciji koja obara s nogu: pečene u rerni sa preukusnim i aromatičnim bijelim prelivom.

Ćufte su popularne i jedu se u skoro svim djelovima svijeta. Male, srednje ili velike, u sosu ili bez njega, sa pireom ili špagetama. Sa najrazličitijim začinima, mirisima i ukusima Azije, Evrope, Balkana. Ćufte se prave na razne načine i popularne su širom svijeta.

Sastojci:

Za ćufte:

700 gr junećeg mljevenog mesa

1 glavica sitno sjeckanog crnog luka

50 gr dimljene slanine, sitno isjeckane

2 čena sitno sjeckanog bijelog luka

3 kašike prezli

2 jaja

1 kašičica vegete

2 kašičice aleve paprike

so, biber po ukusu

2 kašike ulja

malo vode

Za preliv:

250 gr pavlake ili kajmaka

2 dl jogurta

100 gr ribanog sira

2 jaja

4-5 čena sitno nasjeckanog bijelog luka

1 veza isjeckanog pršunovog lista

malo soli

1 kašičica mljevenog ili tucanog kima

Priprema

KORAK 1: Pripremiti ćufte tako što će se šakom dobro izmiješati svi navedeni sastojci za ćufte. Od tako sjedinjene mase formirati u loptu i ostaviti u frižideru da odmori 30-ak minuta.

KORAK 2: Od pripremljenog mesa mokrim rukama oblikovati ćufte, uvaljati ih u brašno i ređati u dobro nauljen, nešto dublji pleh. Odaberite odgovarajuću veličinu pleha, kako bi složene ćufte ispunile cijelu površinu. Zagrijati rernu na 250 stepeni, ubaciti pleh sa ćuftama i čim malo porumene (možete ih malo i okrenuti), smanjiti temparaturu na 180 stepeni i peći oko 30 minuta.

KORAK 3 – priprema preliva: Razmutiti jaja sa pavlakom (ili kajmakom), narendanim kačkavaljem i jogurtom. Dodati bijeli luk, kim, peršun, pa kada su ćufte pečene, preliti ih pripremljenim prelivom. Pleh vratiti u rernu još 10 minuta da se jelo još malo zapeče.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Коментари (0)

Још нема објављених коментара

Оставите свој коментар

  1. Региструјте се или пријавите на свој налог
07. april 2025 04:23