
Evo ideje za slatki nedjeljni doručak, bez šećera i brašna, zdravi mafini sa puno čokolade i kakaa. Uživajte u ovom danu, bez obzira na vrijeme, i iskoristite ga na najljepši mogući način.
Sastojci
2 manje banane
40gr agave/meda/javorovog sirupa
25gr kokosovog ulja
1 jaje
1 kašičica ekstrakta vanile
60gr bademovog brašna
20gr kakao praha
1/2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
prstohvat soli
90gr čokolade
Izgnječiti bananu i umiješati agavu i kokosovo ulje, pa kada se sjedini dodati jaje i vanilu (ovo sve može da se obavi viljuškom). Pomiješati ostale sastojke, osim čokolade, pa ih dodati prvoj smjesi - isto izmiješati viljuškom. Na kraju umiješati čokoladu, ali ostaviti malo za posipanje na kraju. Puniti korpice za mafine do kraja i od gore ukrasiti preostalim komadićima čokolade. Od ove smjese izađe 6 većih mafina ali možete odmah da pravite i duplo.
Peći u zagrijanoj rerni na 220 °C 5 minuta pa smanjiti temperaturu na 180 °C i peći još 15 minuta.