
Najmekše i najukusnije rolnice koje smo probali. Savršene za doručak ili popodnevni desert, odlično idu uz domaći dzem ali i same sa čašom mlijeka.
Sastojci
kesica suvog kvasca
180ml mlijeka
110ml vode
3 žumanca
80gr šećera
2 kašičica vanile
4 kašike otopljenog maslaca + još četiri
prstohvat soli
600gr brašna
Sipati kvasac u toplu mješavinu mlijeka i vode i dodati jednu kašičicu šećera. Kada se aktivira, dodati žumanca, maslac, ostatak šećera i vanilu i miješati dok se ne sjedini.
Dodati so i malo po malo brašna dok se ne formira tijesto. Pokriti ga i ostaviti na toplom da naraste 1 sat. Nakon toga rasklagijati tanko u pravougaonik i premazati maslacem.
Nožem za picu sjeći tanke trake po dužoj strani i svaku traku urolati.
Ređati u pleh preko papira za pečenje. Pokriti i ostaviti još 1 sat da naraste.
Peći u zagrijanoj rerni na 180° C 15 minuta. Posuti šećerom u prahu.
Коментари (0)
Оставите свој коментар