Ove mini-pizze gotove su samo za 10 minuta, a ukusom i izgledom ne zaostaju od klasične pizze iz rerne. Idealne su za brz doručak, užinu ili kasni doručak vikendom.
Potrebni sastojci:
jedna tortilja ili malo pecivo, dvije do tri kašike paradajz sosa, 50 grama rendanog sira po izboru (mocarela, gauda, cheddar), dodaci poput gljiva, paprika, maslina, rukole, malo origana ili začina po želji
Priprema:
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i stavite u nju tortilju ili malo pecivo. Preko hljeba ravnomjerno rasporedite paradajz sos, pazeći da pokrije cijelu površinu, a zatim pospite rendanim sirom po izboru. Dodajte omiljene sastojke, salamu, gljive, paprike, masline ili rukolu te ih rasporedite tako da se lijepo zapeku.
Tavu pokrijte poklopcem i pecite pet do sedam minuta, dok se sir potpuno ne otopi, a tortilja ne postane hrskava i zlatno-smeđa.
Za dodatnu aromu i svježinu, pred serviranje je pospite s origanom ili svježom rukolom. Na ovaj način dobijate brzu, jednostavnu i ukusnu mini-pizzu spremnu za samo nekoliko minuta.
