Sastojci:
Tijesto
300 g glatkog brašna
12 g praška za pecivo
1 kašičica soli
60 ml mlijeka
60 ml ulja
140 ml jogurta
1 bjelance
Nadjev
100 g sira
100 g šunke
Premazivanje
1 žumance
sjemenke po izboru
Priprema
Tijesto
U većoj posudi sjedinite brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte jogurt, mlijeko, ulje i bjelance – miješajte dok se sastojci ne povežu.
Ručno umijesite tijesto, stavite ga na pobrašnjenu podlogu, pobrašnite s gornje strane i razvaljajte u krug. Zagrijte pećnicu na 200 stepeni.
Tijesto podijelite na 16 jednakih dijelova.
Nadjev
Na svaki komad tijesta, na širi dio, stavite malo sira i šunke i zarolajte u kiflicu koju ćete staviti u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Ponovite postupak s preostalim tijestom i sastojcima.
Premazivanje
Izmutite žumance i njime premažite kiflice. Pospite sjemenkama po izboru i ubacite u zagrijanu pećnicu.
Pecite 20-ak minuta dok kiflice ne porumene.