Kiš od mljevenog mesa i povrća / - SHUTTERSTOCK
10/05/2022 u 06:10 h
DAN portalДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kiš od mljevenog mesa i povrća

Fantastičan ručak za cijelu porodicu

Kiš od mljevenog mesa i povrća je fantastičan ručak za cijelu porodicu.

Sastojci:

– 1 kašika ulja

– 300 g mljevenog mesa

- 1 crni luk

- 1 čen bijelog luka

- 1 jaje

- 30 g tvrdog sira

- 1 kašika brašna

- 3 kašike pripremljenog kus kusa ili prezle

- so, biber, peršunov list

Fil:

- 3 kašike ulja

- 1 manji praziluk, sjeckan

- 1 šargarepa, rendana

- 1/2 svježe paprike, sjeckana

Priprema:

Rernu uljučiti na 200 stepeni, a posudu za pečenje namazati maslacem.

Prvo  pripremiti mljeveno meso.

Na vruće ulju propržiti luk, oko pet minuta.

Zatim dodati bijeli luk i meso, pa sve dobro promiješati i pržiti oko 10 minuta.

Dodati pripremljen kus kus ili prezlu i začine sve dobro promiješati i skinuti sa šporeta. Ostaviti da se malo prohladi.

U prohlađenu smjesu dodati brašno, zatim umućeno jaje i izrendani sir.

Na zagrijanom ulju dodati praziluk, i pržiti da malo omekša, zatim dodati pripremljeno povrće i pržiti još pet do 10 minuta da povrće omekša.

Smjesu sklonuti sa šporeta, dodati začine, so, biber rendani sir, lagano umućena jaja,  kus kus ili prezle, pa sve dobro izmiješati.

U namašćenu posudu za pečenje (kalup) staviti smesu od mesa na dno i na strane kalaupa.

Sa filom popuniti ostali dio tepsije, posuti još malo sirom, po želji.

Pripemljen kiš staviti u zagrijanu renu i peći oko 30 minuta.

Ostaviti koji minut u otvorenoj rerni da se malo prohladi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Komentari (0)

Još nema objavljenih komentara

Ostavite svoj komentar

  1. Registrujte se ili prijavite na svoj nalog
29. mart 2025 04:24