
Naš današnji predlog je kiš sa prazilukom. On je odličan i kada se ohladi.
Sastojci:
Tijesto:
– 250 g brašna
- 120 g maslaca
- 1 jaje
- morska so
- 1 kašika kisele pavlake
Nadjev:
- 500 g praziluka
- 2 jaja
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 2 kašičice vlasca
- morska so
- 1/4 kašičice bibera
- 1 kašičica suvog biljnog začina
Priprema:
U brašno dodajte maslac isječen na listiće, pa dlanovima povežite brašno i maslac.
Nakon toga dodajte umućeno jaje, pavlaku i malo soli, pa zamijesite tijesto. Tijesto staviti u frižider na sat vremena.
Praziluk očistite, dobro operite i isijecite po dužini i kratko prokuvajte u kipućoj slanoj vodi.
Zatim ga ocijedite, sitno nasjecite, a dio nasijecite na štapiće koji će vam poslužiti za ukrašavanje.
Ohlađeno tijesto razvaljajte i stavite u namašćenu posudu za pečenje.
Pažljivo tijestom obložite i zidove posude. Tijesto izbodite viljuškom i ostavite ga da miruje oko 30 minuta.
Jaja, pavlaku, vlašac, so, biber i suvi biljni začin zajedno umutite. Po tijestu rasporedite praziluk i prelijte smjesom od jaja.
Ukrasite štapićima praziluka i stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 40 minuta.
Komentari (0)
Ostavite svoj komentar