Kiš sa prazilukom / - SHUTTERSTOCK
15/05/2022 u 06:10 h
DAN portalДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kiš sa prazilukom

Kiš koji je odličan i kada se ohladi

Naš današnji predlog je kiš sa prazilukom. On je odličan i kada se ohladi.

Sastojci:

Tijesto:

– 250 g brašna

- 120 g maslaca

- 1 jaje

- morska so

- 1  kašika kisele pavlake

Nadjev:

- 500 g praziluka

- 2 jaja

- 200 ml pavlake za kuvanje

- 2 kašičice vlasca

- morska so

- 1/4 kašičice bibera

- 1 kašičica suvog biljnog začina

Priprema:

U brašno dodajte maslac isječen na listiće, pa dlanovima povežite brašno i maslac.

Nakon toga dodajte umućeno jaje, pavlaku i malo soli, pa zamijesite tijesto. Tijesto staviti u frižider na sat vremena.

Praziluk očistite, dobro operite i isijecite po dužini i kratko prokuvajte u kipućoj slanoj vodi.

Zatim ga ocijedite, sitno nasjecite, a dio nasijecite na štapiće koji će vam poslužiti za ukrašavanje.

Ohlađeno tijesto razvaljajte i stavite u namašćenu posudu  za pečenje.

Pažljivo tijestom obložite i zidove posude. Tijesto izbodite viljuškom i ostavite ga da miruje oko 30 minuta.

Jaja, pavlaku, vlašac, so, biber i suvi biljni začin zajedno umutite. Po tijestu rasporedite praziluk i prelijte smjesom od jaja.

Ukrasite štapićima praziluka i stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite  oko 40 minuta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Komentari (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
    
Još nema objavljenih komentara

Ostavite svoj komentar

  1. Registrujte se ili prijavite na svoj nalog
25. april 2025 21:05