Sastojci:
3 velika praziluka, samo bijeli i svijetlozeleni dio
2 kašike ulja
1 čen bijelog luka
2 žumanca
1 cijelo jaje
1 pakovanje lisnatog tijesta
¾ šolje mlijeka
100 g narendanog punomasnog sira
so i biber po ukusu
Priprema: Zagrijte rernu na 180 stepeni. Razvijte oklagijom lisnato tijesto na 4 mm debljine. Stavite ga u vatrostalnu činiju ili tepsiju podmazanu puterom i izbockajte viljuškom. Testo treba da zahvati i strane. Dobro operite i ocijedite praziluk, a zatim ga isjecite na kolutove.
Zagrijte ulje na srednjoj temperaturi i dodajte praziluk i prstohvat soli. Pržite sve dok ne omekša, povremeno promiješajte.
Dodajte sitno isjeckan bijeli luk i prodinstajte pola minuta. Sklonite sa šporeta.
Umutite žumanca i jaje u srednjoj posudi. Lagano četkicom premažite lisnato tijesto umućenim jajima. Stavite u zagrijanu rernu 10 minuta, pa izvadite.
Dodajte so (oko ½ kašičice), biber i mlijeko u jaja i umutite.
Praziluk rasporedite u ravnom sloju po lisnatom tijestu. Odozgo pospite sir u ravnom sloju.
Preko sipajte umućena jaja i mlijeko.
Stavite u rernu i pecite 30 minuta, ili dok ne porumeni. Ostavite da se hladi petnaestak minuta prije služenja.