
Jednostavan i veoma ukusan kolač za ljubitelje rogača.
Sastojci:
Biskvit:
– 4 jaja
- 100 g šećera
- 1 vanil šećer
- 250 g mljevenog rogača
- 200 g maslaca
- 1/2 l mlijeka
- 200 g brašna (pola oštro, a pola meko brašno)
- 1 prašak za pecivo
- dzem
I još...
- prezle za posipanje
Priprema:
Od bjelanjaka izmiksajte čvrst snijeg.
Rogač pomiješajte sa pola litra prokuvanog mlijeka.
U vruće dodajte maslac, miješajte da se maslac otopi, spustiti da se malo prohladi.
Žumance sa šećerom izmiksajte, dodajte prohlađenu smjesu sa rogačem. Sve zajedno izmiješajte.
Zatim dodajte prosijano brašno sa praškom za pecivo, izmiješajte da se sve sjedini.
Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanaca.
Tepsiju namažite maslacem i pospite prezlama. Pecite na 160 do 180 stepeni oko 30 do 40 minuta.
Vruć kolač premažite dzemom.
Kada se kolač ohladi stavite čokoladnu glazuru, ili jednostavno, biskvit pospire šećerom u prahu.
Prijatno!
Коментари (0)
Оставите свој коментар