/ -FOTO: GORSKA TRPEZA
24/05/2022 u 18:03 h
DAN portalДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nema ništa ljepše od dobre, stare pite koturače

Pita koja se može zamijesiti sa zeljem ili koprivom

Sastojci za 4 osobe:

500 g brašna, 1,5 dl ulja, 2 dl vode, 300 g srijemuša, livadskog zelja ili koprive, 3 jaja, 100 g skorupa, 200 g sira, kašičica soli, 1 l jarduma

Priprema:

Zamijesiti glatko tijesto od brašna, 2 kašike ulja, soli i mlake vode, dok ne postane srednje tvrdo. Pokriti krpom i ostaviti da stoji 20 min.

Zatim ga podijeliti na dvije jufke pa svaku razvući malo rukama i premazati toplim uljem. Jednu po jednu jufku razvlačiti što tanje preko zastrtog stola.

Sremušu, livadsko zelje ili koprivu oprati, ocijediti, isjeckati, staviti u činiju, posoliti, dodati umućena jaja, skorup, sir i promiješati.

Svaku koru poprskati vrelim uljem i preko čitave kore posuti pripremljenim filom. Pomoću stolnjaka polako urolati kore i stavljati u tepsiju u obliku kruga, dok se tepsija ne ispuni.

Poprskati pitu uljem i peći na umjerenoj temperaturi 30 minuta.

Služiti uz jardum ili kiselo mlijeko. 

Izvor: Gorska trpeza

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Коментари (0)

Још нема објављених коментара

Оставите свој коментар

  1. Региструјте се или пријавите на свој налог
24. mart 2025 19:33