/ -SHUTTERSTOCK
31/05/2025 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kremasta pašteta od pileće jetrice: Tajna savršenog namaza za svaku priliku

Domaća pašteta od pileće jetrice, uz crveni i bijeli luk, puni je pogodak za sve koji vole bogat i slojevit ukus.

Pažljivo odabrani začini daju joj karakter i dubinu, dok se kremasta tekstura savršeno slaže s lagano tostiranim hljebom koji je neizostavan za potpuni doživljaj. Iako jetra nije za svakoga, u ovakvom izdanju ona donosi dozu gvožđa i proteina, a bez vještačkih dodataka koje nalazimo u industrijskim verzijama. Umjereno konzumirana, ova pašteta može biti i gurmanski užitak i nutritivno vrijedna užina.

Sastojci

350 g pileće jetrice

50 g crvenog luka

2 češnja bijelog luka

2 kašikice soli

1 kašikica bibera

100 g maslaca 

1 kašikica mješavine začina 

1 kašikica mljevene crvene paprika 

tost hljeb

začinsko i mikrobilje za dekoraciju

Priprema

Crveni luk sitno nasjeckati, pa dinstati na maslacu i maslinovom ulju. Dodati sjeckani bijeli luk, pa očišćenu pileću jetricu. Posoliti, pobiberiti, dodati mješavinu začina i mljevenu crvenu papriku. Kada su se sastojci sjedinili u blender staviti proprženu jetricu i maslac. Izblendati da se dobije kremasta masa i servirati na tost. Dekorisati sa začinskim ili mikrobiljem, ljubičastim ili mladim lukom.

(klix.ba)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. decembar 2025 00:56