Krompir sa tikvicama i muskatnim oraščićem / - SHUTTERSTOCK
08/05/2022 u 07:10 h
DAN portalДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Krompir sa tikvicama i muskatnim oraščićem

Jednostavan, sočan i veoma ukusan ručak iz rerne

Krompir sa tikvicama i muskatnim oraščićem - predlog za jednostavan, sočan i veoma ukusan ručak iz rerne.

Sastojci:

(za 4 osobe)

– 6 srednje velikih krompira

- 2 tikvice

- 1 crni luk

- 2 mlada luka

- 2 čena bijelog luka

- 2 dl milerama

- 100 ml mlijeka

- 1 kašika brašna

- 50 g rendanog sira

- maslinovo ulje

- so, biber, po ukusu

- muskatni oraščić

Priprema:

Oljuštite krompire, isijecite ih na tanje kolutove ih kuvajte ih u slanoj vodi oko pet minuta. Crni luk, mladi luk i bijeli luk, uz dodatak malo soli, popržite na maslinovom ulju.

Oljuštite tikvice i isijecite ih na tanje kolutove. Propržite ih u isto tiganju u kom ste pržili luk.

U posudu namašćenu maslinovim uljem slažite red krompira i red tikvica preko kojih rasporedite prženi crni luk, mladi luk i bijeli luk. Pobiberite, pa preko svega složite još red krompira.

U posudi razmutite brašno sa hladnim mlijekom i dodajte mileram i muskatni oraščić (rendani). Malo posolite i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Prelijte preko i još malo pobiberite.

Stavite u rernu zagrijanu na 200 stepeni i pecite 35 do 40 minuta. Izvadite i pospite rendanim sirom. Vratite u rernu na još 15 minuta dok se stvori hrskava korica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Komentari (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

anglosaksonska djubrad

MMMM
Još nema objavljenih komentara

Ostavite svoj komentar

  1. Registrujte se ili prijavite na svoj nalog
29. mart 2025 09:22