
Krompir sa tikvicama i muskatnim oraščićem - predlog za jednostavan, sočan i veoma ukusan ručak iz rerne.
Sastojci:
(za 4 osobe)
– 6 srednje velikih krompira
- 2 tikvice
- 1 crni luk
- 2 mlada luka
- 2 čena bijelog luka
- 2 dl milerama
- 100 ml mlijeka
- 1 kašika brašna
- 50 g rendanog sira
- maslinovo ulje
- so, biber, po ukusu
- muskatni oraščić
Priprema:
Oljuštite krompire, isijecite ih na tanje kolutove ih kuvajte ih u slanoj vodi oko pet minuta. Crni luk, mladi luk i bijeli luk, uz dodatak malo soli, popržite na maslinovom ulju.
Oljuštite tikvice i isijecite ih na tanje kolutove. Propržite ih u isto tiganju u kom ste pržili luk.
U posudu namašćenu maslinovim uljem slažite red krompira i red tikvica preko kojih rasporedite prženi crni luk, mladi luk i bijeli luk. Pobiberite, pa preko svega složite još red krompira.
U posudi razmutite brašno sa hladnim mlijekom i dodajte mileram i muskatni oraščić (rendani). Malo posolite i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Prelijte preko i još malo pobiberite.
Stavite u rernu zagrijanu na 200 stepeni i pecite 35 do 40 minuta. Izvadite i pospite rendanim sirom. Vratite u rernu na još 15 minuta dok se stvori hrskava korica.
Komentari (1)
Ostavite svoj komentar