
Jelo jednostavno za pripremu koje osvaja svojim punim ukusom i to na prvi zalogaj. Odlično je kao glavno jelo, a isto tako i kao hladno predjelo.
Sastojci Količina
Potrebno je:
tikvice2 kg
mešano mleveno meso 0,5 kg
crni luk1 manja glavica
jaja 4
mleko 100 ml
sopo ukusu
biber po ukusu
peršun po ukusu
brašno 100 g
Kako pripremiti
Tikvice očistiti, isjeći po dužini, posoliti i ostaviti sa strane da puste vodu.
Na malo ulja dobro propržiti crni luk, onda dodati mljeveno meso, so, biber, peršun i ostale začine po ukusu. Tikvice ocijedite od vode blago, a zatim ih uvaljajte lagano u brašno. Ređati u pleh u koji ste prethodno sipali malo ulja. Slagati red tikvica, red mesa i završiti sa tikvicama.
Pleh prekriti sa alu-folijom i staviti u prethodno zagrijanu rernu da se peče oko 15 minuta. Nakon toga skinuti foliju. Umutiti četiri jaja sa 100 ml mlijeka i preliti preko tikvica. Vratiti u rernu još oko 15 minuta da se dobro zapeče. Malo prohladiti, pa sjeći na kocke i služiti.
Коментари (0)
Оставите свој коментар