Lazanje od tikvica / - foto: Žena.blic.rs
01/08/2021 u 10:38 h
DAN portalДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Lazanje od tikvica, osvajaju na prvi zalogaj

Nakon pripreme prohladiti, sjeći na kocke i poslužiti

Jelo jednostavno za pripremu koje osvaja svojim punim ukusom i to na prvi zalogaj. Odlično je kao glavno jelo, a isto tako i kao hladno predjelo.

Sastojci Količina

Potrebno je:

tikvice2 kg

mešano mleveno meso 0,5 kg

crni luk1 manja glavica

jaja 4

mleko 100 ml

sopo ukusu

biber po ukusu

peršun po ukusu

brašno 100 g

Kako pripremiti

Tikvice očistiti, isjeći po dužini, posoliti i ostaviti sa strane da puste vodu.

Na malo ulja dobro propržiti crni luk, onda dodati mljeveno meso, so, biber, peršun i ostale začine po ukusu. Tikvice ocijedite od vode blago, a zatim ih uvaljajte lagano u brašno. Ređati u pleh u koji ste prethodno sipali malo ulja. Slagati red tikvica, red mesa i završiti sa tikvicama.

Pleh prekriti sa alu-folijom i staviti u prethodno zagrijanu rernu da se peče oko 15 minuta. Nakon toga skinuti foliju. Umutiti četiri jaja sa 100 ml mlijeka i preliti preko tikvica. Vratiti u rernu još oko 15 minuta da se dobro zapeče. Malo prohladiti, pa sjeći na kocke i služiti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Коментари (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
    
Још нема објављених коментара

Оставите свој коментар

  1. Региструјте се или пријавите на свој налог
28. april 2025 10:40